Sunday, July 1, 2012

Homeopathy Ustaz Hassan, PKNS Bangi

ok kali ni nk citer sikit pasal Perubatan Homeopathy Hassan ni..

Actually dh lama nk buat entry tp xsmpat2..  Dulu bawak Auni pegi sini..  Biasala anak duk Nursery ni senang dapat penyakit. Exspecially Batu kahak or dipanggil bronkitis. Dah 2, 3kali masuk wad sebab batuk kahak ni. xsmpai tgk anak 1tahun lebih hati kena sedut kahak n etc.. meraung2 dia. huhu.
Lpas ada sorang member ni introduce suh try pi Homeopathy Hasan kat Kompleks PKNS Bangi ni.. so bawaklah my little Auni n try berubat cara Homeopathy ni plak..

Alhamdulillah Auni sgt serasi, baru mkn ubat dr Botol 1st tu ptg tu je Auni dh buang air besar keluar lendir yg banyak.. then batuk pun dh berkurangan.. dh xde bunyik2 kat dada dia dah.. Syukur sgt.. lega tgk Auni dh better dr before... Lpas continue ambik for a few days je.. Alhamdulilah.. sihat dh dia.. If mkn ubat hospital 2, 3minggu pun belum tentu baik lg.. nk bg makan ubat punya la susah.. Mkn ubat Homeopathy ustaz hasan ni senang masuk je dlm mulut kemam kejap, hisap & hilang nnt.. Baby/ budak2 pun suke..

ok ni la rupa ubat Homeopathy tu..
Ubat homeopathy ni tidak boleh dipegang dengan tangan dan hanya menghisap dalam mulut je. Kemam macam makan gula-gula. Best je.. xde rasa pahit pun..


Ubat 3 jenis.. Ada tulis No1, 2 & 3.
No 1 dulu - setiap jam 1 biji.. (bila no 1 dah abis.. yang no 2 lak)
No 2 tu - 3x sehari..  2 biji sekali makan
dah abes baru mkn yang No 3


Ape tu Homeopathy?
Homeopathy (Homoeopathy) berasal daripada perkataan Greek, Homeo bererti seperti, seakan, semisal, serupa, seiras, dan seraksi. Pathy berasal daripada perkataan pathos bererti sakit atau penyakit.

Sebenarnya Homeopathy mempunyai satu prinsip tetap iaitu dalam bahasa latinnya ialah “Similia Similibus Curentor ”yang bermaksud “Seraksi dengan Seraksi Menyembuhkan”( Likes By Likes are Cured ).

Maksud Homeopathy itu ialah cara perubatan yang seraksi atau cara mengubat orang sakit dengan ubat yang mempunyai khasiat yang serupa dengan gejala orang sakit itu. Jadi Homeopathy adalah cara memberikan ubat kepada pesakit yang mempunyai gejala yang sesuai dan seraksi dengan gejala orang yang sakit itu. (copy kt website mane tah lupe dh.. hihi Credit to website berkenaan)



Kenapa diminati? sebab banyak kelebihannya..
** Salah satu cara alternatif.. Ubat homeopathy ni adalah berasal dari 100% organik yang bebas dari dadah 
** bleh predict awal potential sesuatu penyakit..dan prevent siap2
** ubat yg di beri sgt mesra pengguna.. TERUTAMA KANAK2 yang tak suka makan ubat.
Ubat homeopathy ni tidak boleh dipegang dengan tangan dan hanya menghisap dalam mulut je. Kemam macam makan gula-gula.
** Insyaallah sgt2 berkesan.. terutama yg kritikal..
** kat hospital, ada penyakit yg perlu bergantung untuk makan ubat seumur hidup, kt homeopathy, akan tiba satu saat, xperlu dah makan..

If sape2 nk try berubat cara alternatif, boleh la try untuk semua dewasa, baby, kanak-kanak or org tua semua pun boleh try. Me penah bawak Arwah MIL pegi berubat situ jugak before dia meninggal dulu.. sob sob tetibe teringat mak.. ;(

Kalau datang sini, just bagi ic nnt dpt kad camni, pastu register, tggu jap.. smpai nama kena panggil.

Lepas masuk dalam, Ustaz Hasan biasa akan bgtau pasala kita itu ini, & biasanya mmg betul pun.. Kita angguk je.. hihi dalam hati ( teror la ustaz ni tau sumer.. betul lak tu.. hihi )
pastu kuar nanti dia bagi ubat yg cam kat bwh ni..  pastu bali ubat murah je.. RM15 camtu kalau untuk 3botol ni, if pegi untuk diri sendiri & anak baru RM25 camtu.. murah je. So sape2 nk try jom la..

Ni bukan promot tp berdasarkan experience sendiri.. aku dulu penah gi sbb nk amik ubat untuk migrain yg melampau ni.. mmg ok, tp aku mls nk continue sbb ada pantang makan.. paling xtahan ais .. uwaaa mane leh tahan.. hihi

ni pic Auni last admitted kt DEMC (27/1/2011) lpas tu dh xpenah bwak pi Hospital, bawak sini je jmpa Ustaz Hasan.. Alhamdulillah serasi.. xsampai hati nk bwk pi hospital cucuk sanan sini, sedut kahak, ubat berbotol2 tp xbaik2 pun..

Ni contact details:

PERUBATAN HOMEOPATHY HASANLot 2.08 Kompleks PKNS
Persiaran Pusat Bandar
43650 Bandar Baru Bangi Selangor
Tel: 01121306729
Dr(H) Hj Hassan Salleh PHom, MDHom((MahM), BHMS(MahM/USU), FPHomM


JADUAL RAWATAN
Isnin
9.30 pagi - 6.00petang@(9.00 malam)

Selasa, Rabu, Khamis, Sabtu
9.30 pagi - 6.00 petang

Jumaat dan Ahad
Tutup kecuali Temujanji

Tel: 01121306729

**update Ustaz ada blog dh..

5 comments:

  1. terima kasih...
    coz anak saya baru 6 bulan dah dpt batuk berkahak, dah la batuk lame..
    harap2 dengan rawatan hemopati ni, anak2 serasi n cepat sihat...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. salam.. nk tanye.. anak puan lps mkn ubat tu selain berak2 ade x dia asik tido je..kurang aktif..lemah.. sy baru bw anak isnin lps.. da 3 hari..nmpk mcm dia makin lemah plak..

    ReplyDelete
  4. Sy pon nk bwk bb ke sn..bb kahak cian xleh tdo smlm....tgh search psl hemoe ni..

    ReplyDelete